Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Minecrfat na OwnServer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W najbliższym czasie zamierzam założyć serwer do minecraft'a ..

Dużo kasy jednak nie jestem w stanie załatwić ..

Widziałem, że jeden z tańszych hostingów to OwnServer.pl.

Jeszcze gdy grałem w CS'a miałem tak serwa i były takie lagi że " hoho " ..

Jednak gdy czytałem opinie wychodzi na to, że na serwerach minecraft nie ma w ogóle lagów i gracze bardzo go polecają ..

Co wy o tym sądzicie, jak oceniacie ten hosting ?

Opłaca się wykupić tam serwer ( przynajmniej na ten 1 miesiąc ;> )

Oczywiście mowa o lokalizacji serwera: Francja :P

Pozdrawiam .. !

xcysiek_eune_105_3_logo.png

Bywalec
Opublikowano

Dosyć dobry hosting, pod uwagę oczywiście biorę wszystko, np. kontakt z adminami jest dosyć dobry, panel też jest ok. Zauważ, że serwery są z Francji, a sygnał Polska - Polska a Francja - Polska, to duża różnica.

Jeżeli chcesz otworzyć profesjonalny serwer, to polecam:

mineserv.eu

0 lagów, jeden z najlepszych panelów, jedynym minusem jest to, że na odp. od adminów musisz czekać ok. 2 dni.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Mineserv! Kupując 20 slotów płacisz tyle samo, co na Ownie, a wiesz, że serwer cię nie zawiedzie. Chyba, że chcesz kupić sobie inną ilość slotów, wtedy na Ownie najlepiej.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

A ja tej firmy nie polecam, miałem tam dużo serwerów zarówno cs jak i minecraft. Kontakt był z nimi ciężki (na trudniejsze pytania wcale nie odpowiadali), jeśli chodzi o minecrafta to miałem 20 slotowy serwer z Francji, lagi czasami się zdarzały, a na swoja konfiguracje masz dysk o pojemnosci 5gb co jest bardzo mało, serwer pochodzi Ci z miesiąc a pozniej z braku miejsca na dysku bedziesz mial problemy i kombinowanie co tu zbednego mozna usunac.

Opublikowano

No jasne, że wybrałbym OwnServer. Polecam...

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Ja na ovnserwie maiłem kiedyś 15 slotów i ponad 20 pluginów i 0 lagów naprawdę polecał ten hosting nie pożałujesz

Opublikowano

Ja tak samo miałem 20 slotów (dokupionych do 25) za które płaciłem 30 zł - miałem 3 mapy i zero lagów. Polecam :)

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

A ja mam problem z tym hostingiem otóż chcę wrzucić pliki serwerowe i nie mogę ponieważ wyskakuje mi coś takiego:

The directory /minecraft_30763/minecraft does not exist or could not be selected, so the directory / is shown instead.

Już raz udało mi się wrzucić te pliki na serwer i chodził dobrze ale potem przez przypadek usunąłem wszystko i nie mogę ich ponownie wgrać prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ już zmarnowałem za dużo czasu na to gówno a nikt mi nie chcę pomóc.

Najlepiej żeby opisać krok po kroku jak zainstalować serwer i podać link do paczki.

Pozdrawiam

Opublikowano

francja to daleko mogą być lekkie przy wysadzaniu tnt najlepiej na craftservers w miare tanio i pewne "miejsce"

03082059994152820902.jpg

Pomogłem? Jeśli tak daj plusika! Proszę o zdjęcie kilku%!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ovnserver jest do d*py. Ostatnio usuneli mi pliki na dktorymi pracowalem 2 tygodnie. Znalazlem tylko plik txt z dopiskiem: "Eh to ja to usunalem :( przepraszam :( - admin". Nie polecam.

u5niwrQ.png

Opublikowano

Na MineServ.eu kupisz serwer 20 slotowy za tyle samo co na OwnServer, z tą różnicą że w Polsce.

Poza tym bardzo polecam MineServ. Miałem tam 2 serwery, i jestem zadowolony.

Opublikowano

na own na początku nie było lagów ale po kilku miesiącach lagi się pojawiły i to duże

Na serwerach znajdziesz mnie pod nickiem: Ogrodnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...